Pošalji prijatelju

Video

17. 11. 2014

ISKUSTVA BRITANIJE

Predsednik Vlade Srbije Aleksandar Vučić sastao se danas u Londonu sa liderom Donjeg doma britanskog parlamenta i bivšim ministrom spoljnih poslova Vilijamom Hejgom i obavestio ga o političkoj i ekonomskoj situaciji u Srbiji i regionu, kao i ekonomskim reformama koje je srpska vlada sprovela.

"Želim da iskoristim ekonomiju kao sponu za regionalno povezivanje", naglasio je Vučić, saopšteno je iz njegovog kabineta.

U saopštenju se navodi da je Hejg pozdravio mere fiskalne konsolidacije, istakavši da je ekonomija od fundamentalnog značaja.

Naglasio je da Britanija ima veliko iskustvo kada su ekonomske mere u pitanju i da može da bude od velike pomoći Srbiji.

"Od 2010. godine Velika Britanija je smanjila broj zaposlenih u javnom sektoru za 400.000, što je dovelo do povećanja broja zaposlenih u privatnom sektoru u naredne četiri godine za 2,1 miliona. To je dovelo do najmanje stope nezaposlenosti u poslednjoj deceniji", istakao je Hejg.

Tema razgovora bila je i regionalna saradnja i potreba da kroz zajedničke projekte dođe do napretka regiona Zapadnog Balkana, navodi se u saopštenju.

FoNet

Nema komentara.