Pošalji prijatelju

Vesti

23. 10. 2014

POTVRDA PODRŠKE ITALIJE

Razgovor ministra spoljnih poslova Ivice Dačića i direktora za Balkan u Ministarstvu inostranih poslova Italije, Andrea Oricija, koji u svojstvu specijalnog izaslanika italijanskog predsedavanja EU učestvuje na neformalnom ministarskom sastanku šefova diplomatija Zapadnog Balkana.

Ministar spoljnih poslova Srbije Ivica Dačić razgovarao je danas u Beogradu sa direktorom za Balkan Ministarstva inostranih poslova i međunarodne saradnje Italije Andreom Oricijem, koji je potvrdio da će Italija nastaviti da podržava Srbiju na njenom evropskom putu.

Orici, kao specijalni predstavnik italijanskog predsedavanja EU, učestvuje na neformalnom sastanku ministara spoljnih poslova i ekonomije Zapadnog Balkana koji se održava u Beogradu.

Sagovornici su izrazili zadovoljstvo visokim nivoom bilateralnih odnosa, saopštilo je Ministarstvo spoljnih poslova Srbije.

Dačić je zahvalio na kontinuiranoj podršci koju Italija pruža Srbiji u procesu evropskih integracija.

U domenu multilateralne saradnje konstatovano je da je predsedavanje Srbije OEBS važno za potvrđivanje uloge Srbije kao faktora stabilnosti u regionu i pouzdanog međunarodnog partnera, navodi se u saopštenju.

Na sastanku je razmatrano i pitanje saradnje u okviru Jadransko-jonske inicijative.

FoNet

Nema komentara.