Pošalji prijatelju

Uživo

03. 10. 2015

BEZ OSIGURANJA U INFOSTANU

Gradonačelnik Beograda Siniša Mali dao je nalog JKP "Infostan" da se pod hitno sa računa građana ukloni stavka "osiguranje domaćinstva" koja je neobavezujuća z?a sve korisnike usluga ovog preduzeća, obvjavio je večeras Beoinfo.

"Infostan"se izvinjava svim sugrađanima, korisinicima usluga, zbog mogućeg nesporazuma nastalog u ponudi nove usluge. '"Infostan'"je uz novu objedinjenu uplatnicu dostavio i mogućnost potpuno dobrovoljnog osiguranja imovine i stana.

U pitanju je neobavezujuća ponuda Đenerali osiguranja Srbija da osiguraju svoje domaćinstvo i stvari u njemu za 200 dinara mesečno. Prijava za osiguranje vrši se plaćanjem računa "Infostana" na kome se nalazi stavka "osiguranje domaćinstva", čime se u tekućem mesecu ugovara osiguranje za naredni mesec, saopštio je Beoinfo.

Ukoliko korisnik usluga Infostana ne želi ovu vrstu osiguranja stana i imovine dovoljno je da ukupan iznos objedinjene usluge naznačene na uplatnici umanji za 200 dinara. Na taj način neće biti aktivirana polisa osiguranja.

Građani koji uplate pun iznos naznačen na uplatnici, a ne žele ovu vrstu usluge mogu da se obrate Infostanu posle čega će im naredni račun biti umanjen za taj iznos.

Procedura odjave osiguranja je omogućena na više načina, pozivom besplatnog broja 0800-222-579, slanjem SMS poruke na broj 064-811-22-22, slanjem mejla ili dopisa, lično u prostorijama Đenerali osiguranja i Infostana, ali i neplaćanjem premije osiguranja (umanjivanjem iznosa na uplatnici za iznos premije osiguranja), čime se smatra da korisnik ne želi da se osigura.

Jednom plaćeno osiguranje ne stvara obavezu plaćanja ubuduće, jer se osiguranje ugovara iz meseca u mesec.

Prethodno je ranije danas Demokratska stranka Srbije (DSS) optužila je gradsku vlast u Beogradu da je preko Infostana organizovala pljačku građana, dostavljajući račune za septembar uvećane za iznos osiguranja stana kod kompanije Generali osiguranje, i zatražila je reakciju tužilaštva.

novinar Z.Č. (FoNet), foto FoNet

Nema komentara.