Pošalji prijatelju

Uživo

03. 10. 2015

PLJAČKA PREKO INFOSTANA!

Demokratska stranka Srbije (DSS) optužila je danas gradsku vlast u Beogradu da je preko Infostana organizovala pljačku građana, dostavljajući račune za septembar uvećane za iznos osiguranja stana kod kompanije Generali osiguranje, i zatražila je reakciju tužilaštva.

Računi Infostana, kojima se vrši objedinjena naplata isključivo komunalnih usluga, a sadrži i iznos osiguranja stana bez saglasnosti građana, predstavljaju drsko otimanje novca prevarom, ukazuje DSS u saopštenju.

Ta partija zato zahteva hitnu intervenciju javnog tužilaštva, po službenoj dužnosti, kao i Agencije za borbu protiv korupcije.

Kako se ističe, Infostan ni na koji način nije svojim dopisom obavestio korisnike o tome da plaćanje računa u celosti predstavljati zaključivanje ugovora sa Generali osiguranjem.

Ogromna većina građana će povećanje isnosa računa tumačiti kao posledicu povećanja cena komunalnih usluga, koje se računima naplaćuju. Građani koji komunalne usluge plaćaju trajnim nalogom će tu "uslugu" platiti, a da ne znaju da ona postoji, ukazuje DSS.

U pitanju je, konstatuje DSS, prevara i pljačka u režiji Srpske napredne stranke, a Generali osiguranju kao privatnoj kompaniji mesečno donosi oko 60 miliona dinara mesečno na teret građana.

Prema oceni DSS, realizacija posla predstavlja kriminal kome je sve građane izložio gradonačelnik Beograda Siniša Mali, "bez čijeg znanja ova pljačka ne bi mogla da se organizuje".

novinar davor Lukalč (FoNet), foto ilustracija

Nema komentara.