Pošalji prijatelju

Uživo

02. 10. 2015

PRISLUŠKIVANJE:SNS - DS

Predsednik Demokratske stranke Bojan Pajtić pokazao je danas više dokumenata koja, kako je istakao, dokazuju da njegov razgovor sa Lidijom Udovički nije izmišljen, već je prisluškivan, i predstavljaju nepobitne dokaze o problematičnom ponašanju JP Elektromeža Srbije prema američkom investitoru.

Pajtić je na konferenciji za medije rekao da je spreman da ide na poligraf, i to zajedno sa premijerom Aleksandrom Vučićem, ali kako je istakao, ne na poligraf ministra unutrašnjih poslova Nebojše Stefanovića.

On je dodao da su sva dokumenta, koja je podelio novinarima, zvanični akti državnig organa, i to ministarstava energetike i finasija, pokrajinskih institucija, JP Elektromreža Srbije i američke kompanije Kontinental vind partners.

Premijer Srbije Aleksandar Vučić izjavio je danas da nije čuo nijedan jedini dokaz da je predsednik DS Bojan Pajtić prisluškivan i da smatra da su u toj partiji sami napravili aferu i lažno optužili američkog ambadadora Majkla Kirbija da je rekao nešto što nije rekao.

Vučić je rekao da sada zna da je i on prisluškivan dok nije bio na vlasti i da se to radilo tako što su, na primer, prisluškivali određene ljude pod izgovorom borbe protiv ekstremizma, pa onda i njega, kad dođe u kontakt sa njima.

On je kao primer naveo svoje razgovore sa funkcionerom Srpske napredne stranke Vladimirom Đukanovićem.

Srpska napredna stranka saopštila je danas da su najavljivani dokazi Bojana Pajtića o tome da je prisluškivan potvrdili ono što sada svi znaju - da je prisluškivan Aleksandar Vučić, a ne on.

novinari A.M. , M.O.B. i I.S. (FoNet), foto FoNet

Nema komentara.