Pošalji prijatelju

Moja EU

01. 10. 2015

VUČIĆ U SAVETU EVROPE

Predsednik Vlade Srbije Aleksandar Vučić razgovarao je danas u Strazburu sa predsednicom Parlamentarne skupštine Saveta Evrope (PSSE) An Braser o migrantskoj krizi, regionalnoj saradnji, evropskim integracijama Srbije i reformama koje sprovodi srpska vlada, saopštila je Vlada Srbije.

Braser je ocenila da se Evropa zbog migrantske krize nalazi pred ogromnim izazovom, dodajući da je uloga Srbije veoma važna, a odgovornost na srpskoj Vladi velika, navodi se u saopštenju.

Ona je istakla i potrebu za dobrom regionalnom saradnjom, naglasivši da je to u ovom trenutku posebno važno radi očuvanja stabilnosti celog regiona Zapadnog Balkana.

Stabilnost regiona znači stabilnost cele Evrope, izjavila je An Braser i pozitivno ocenila stav Vučića da je regionalna stabilnost preduslov ekonomskog razvoja.

Ona je, kako se navodi u saopštenju, pohvalila reforme koje sprovodi Vlada Srbije i čestitala premijeru Vučiću na borbi protiv korupcije.

Vučić je rekao da je kroz Srbiju u proteklih pet meseci prošlo skoro 200.000 migranata i da se Srbija odgovorno ponašala tokom krize.

"Mi smo se ponašali kao evropska zemlja koja je svoje obaveze ozbiljno shvatila", istakao je srpski premijer i zahvalio Savetu Evrope za brzu reakciju u svakoj krizi.

Posetu Strazburu Vučić nastavlja odvojenim susretima sa zamenicom generalnog sekretara Saveta Evrope Gabrijelom Bataini-Dragoni i predsednikom Kongresa lokalnih i regionalnih vlasti Saveta Evrope Žan-Klodom Frekonom.

Tokom dana Vučić će se obratiti poslanicima Parlamentarne skupštine Saveta Evrope.

novinar Milenko Obradović (FoNet), foto Dragan Antonić (FoNet)

Nema komentara.