Pošalji prijatelju

Moja EU

26. 09. 2015

SUSRET NIKOLIĆ - MERKEL

"Srbija je reagovala odmereno ali odlučno, usituaciji koja je pre nekoliko dana izazvana neprihvatljivimzatvaranjem granica od strane Hrvatske", ocenio je predsednik Srbije Tomislav Nikolić tokom neformalnog susreta sa nemačkom kancelarkom Angelom Merkel,saopštila je večeras Nikolićeva Služba za saradnju s medijima.

Kancelarija za saradnju sa medijima Nikolić i Merkel složili su se da Srbija nije načinila nijednu grešku u toj situaciji i izrazili zadovoljstvo što seodnosi između Srbije i Hrvatske ponovo normalizuju.

On je razgovarao i sa princom Albertom od Monaka, predsednikom Južne Afrike Džejkobom Zumom, predsednicom ČileaMišel Bašele, švedskom kraljicom Silvijom , predsednikom Vlade Švedske Stefanom Lofvenom i ministrom spoljnih poslova TunisaTajebom Bakušijem, novim specijalnim izaslanikom generalnogsekretara UN, Zahirom Taninom i drugim zvaničnicima.

Merkel je pozvala predsednika Srbije na večerašnji prijem koji organizuje Savezna Republika Nemačka, a zatim će predsednik Nikolić razgovarati sa predsednikom Egipta generalom Abdelom Fatahom al Sisijem, saopštila je Služba za saradnju s medijima Tomislava Nikolića.

Nikolić je otputovao u Njujork na zasedanje Generalne skupštine Ujedinjenih nacija.

novinar Z.Č. (FoNet), foto FoNet

Nema komentara.