Pošalji prijatelju

Moja EU

24. 09. 2015

ODLUKU NISAM DONEO NAPREČAC

Zaštitnik građana Saša Janković izjavio je za NIN da javnu preporuku premijeru Aleksandru Vućiću i predsedniku Tomislavu Nikoliću da razreše dužnosti ministra odbrane Bratislava Gašića i direktora VBA Petra Cvetkovića nije doneo na prečac.

Janković je precizirao da je pre te odluke bio još jednom u kontrolnoj poseti Vojnobezbednosnoj agenciji po pritužbi njenog bivšeg pripadnika.

"Prikupljajući podatke od značaja za njegov slučaj, saznao za neke okolnosti i postupke unutar VBA, protiv savesnih pripadnika VBA, koji su bili od velikog uticaja da donesem konačnu odluku da tražim razrešenje“, pojasnio je Janković svoju odluku.

Zaštitnik građana je priznao i da je „podsvesno svaki dan očekivao da ću u jednom momentu dobiti nove dopise ministra i direktora VBA sa rečima: izvinite, potkrala se greška, molimo zanemarite prethodni dopis, obaveštavamo vas da već sprovodimo, odnosno da ćemo sprovesti date preporuke i da se utvrđeni nedostaci u radu neće ponoviti...“

"Odgovori na preporuke koje su mi ministar Gašić i direktor Cvetković poslali bili su toliko samouvereni, anahroni i u suprotnosti sa stvarnošću da sam očekivao da će biti povučeni. Ali nisu“, rekao je Janković.

On je izrazio uverenje da će Vučić i Nikolić o njegovoj preporuci „odlučiti u najboljem interesu građana i demokratskih vrednosti na kojima je, prema Ustavu, sazdana naša država“.

novinarka Spomenka Vlatković (FoNet), foto Zoran Mrđa (FoNet)

Nema komentara.