Pošalji prijatelju

Komentari i analize

20. 10. 2015

SRBIJA NEĆE ZATVARATI GRANICE

Predsednik Vlade Srbije Aleksandar Vučić izjavio je danas da Srbija neće postaviti nijedan metar žice na svojoj granici, ma koliko situacija sa izbeglicama bude teška, i da će uspeti da zadrži mir i stabilnost.

Neka radi ko šta hoće, mi nećemo da podižemo žice. Držaćemo stvari pod kontrolom ma koliko bude teška situacija, imaćemo mir i stabilnost u Srbiji, rekao je Vučić novinarima na svečanosti povodom početka radova na izgradnji mosta Ljubovija - Bratunac.

Vučić je naveo da Srbija nema nameru da gradi žice i ograde, pa makar se svi ostali ogradili.

Nastavićemo da gradimo mostove i puteve, poručio je Vučić i dodao da je ubedljivo najveći broj izbeglica prošao kroz Srbiju i da je zadovoljan što nije bilo nikakavih incidenata.

Vučić je ocenio da to pokazuje ljudskos i solidarnost građana Srbije sa izbeglicama.

Jedino u našoj zemlji nijedan suzavac na izbeglice nije ispaljen i veoma sam srećan zbog te činjenice. To pokazuje našu ozbiljnost, ljudskost i solidarnost, rekao je Vučić.

Vučić je ponovio da on lično nikada neće prihvatiti da se podižu zidovi na granici ma koliko da ljudi bude nastavilo da dolazi.

Upitan šta misli o tvrdnjama istraživačke mreže KRIK da je gradonačelnik Beograda Siniša Mali kupio 24 stana u Bugarskoj, Vučić je ocenio da je to besmislica i notorna laž.

Prema njegovim rečima, Mali nije kupio nijedan stan od kada je bio njegov savetnik.

novinar Milenko Obradović (FoNet), foto Slobodan Miljević (FoNet)

Nema komentara.