Pošalji prijatelju

EU danas

16. 10. 2015

POČELO POVLAČENJE ID

Militanti Islamske države počeli su da se povlače sa svojih položaja u Siriji pod udarcima ruske avijacije i sirijske vojske, izjavio je novinarima zvanični predstavnik Ministarstva odbrane Rusije general-major Igor Konašenkov.

Militanti se povlače, pokušavaju da uspostave nove pozicije i menjaju logistički sistem snabdevanja municijom, naoružanjem i materijalnim sredstvima, rekao je Konašenkov.

Prema njegovim rečima, ruska izviđačka sredstva beleže te izmene i u toku je obrada i analiza tih i podataka koji dolaze iz informacionog centra u Bagdadu.

Naravno, za proveru i potvrdu tih informacija povećali smo intenzitet izviđačkih letova avijacije i bespilotnih letelica, dodao je Konašenkov.

Ruski avioni su u poslednja 24 sata napali 32 objekta terorista ID u Siriji, saopštio je portparol Ministarstva odbrane.

Za 24 časa avioni ruske avijacije su nastavili da izvode udare po infrastrukturi terorističke organizacije ID u Siriji. Sa vazdušne baze Hmejmim izvedena su 33 borbena naleta na 32 objekta terorista u provinciji Idlib, Hama, Damask, Alep i Dejr el Zor, rekao je Konašenkov.

Ruska avijacija je uništila u provinciji Damask protivvazdušni raketni sistem „osa“, koji je ranije Islamska država osvojila od sirijske vojske, saopštio je Konašenkov.

Ruska avijacija je uništila i skrivenu bazu Islamske države u planinskom vencu Magar, u provinciji Damask.

U provinciji Alepo ruski avioni su uništili komandni centar Islamske države, a u provinciji Idlib fabriku za proizvodnju mina.

Bombarderi Su-24 u rejonu Kusajr el Vard, u provinciji Alepo, izveli su napad na komandni punkt militanata ID, opremljen u jednoj dvospratnoj zgradi. Direktnim udarcem bombe objekat je uništen, rekao je Konašenkov.

novinar Ivica Strnčević (FoNet), foto ilustracija

Nema komentara.